[PDF] Masuri de prevenire COVID-19 la nivelul institutiilor

 

Măsuri specifice pentru prevenirea și gestionarea infecțiilor cu coronavirus la Muzeul Județean Ialomița

 

  1. Afișarea pe site-ul muzeului și la avizierul de la intrarea în instituție a măsurilor communicate de Ministrul Sănătății pentru prevenirea infecțiilor cu CORONAVIRUS COVID-19.
  2. Afișarea pe site-ul muzeului și la avizierul de la intrarea în instituție a numărului TELVERDE pentru solicitarea de informații legate de COVID-19.
  3. Amenajarea la intrarea în instituție a unui spațiu în care se află dezinfectant de mâini pentru toate persoanele care intră în instituție.
  4. Se va menține o distanță de prevenție de aproximațiv 2 metri în relație cu participanții la activitățile muzeului.
  5. La intrarea în instituție a persoanelor care prezintă vădit simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree) li se va solicita să poarte mască de protecție.
  6. Asigurarea maximă a igienei, atât la sediu cât și la secțiile instituției prin dotarea cu substanțe dezinfectante recomandate în acest sens la nivel național.
  7. Se instituie un program de curățenie sporit în cadrul instituției, se vor dezinfecta la interval de una/ două ore toate suprafețele tangibile( uși, balustrade, etc) din instituție.
  8. Recomandarea către salariații instituției care se întorc din zone cu risc de a se autoizola la domiciliu 14 zile sau de a intra în carantină dacă condițiile o impun.
  9. Afișarea la avizierul de la intrarea în instituție a reglementărilor privind acordarea concediului medical și a indemnizației pentru carantină.