9 Mai — Ziua Europei

//9 Mai — Ziua Europei

9 Mai — Ziua Europei

Ziua de 9 mai este o dată cu multiple semnificații: Ziua Independenței României, sfârșitul celui de al II-lea război mondial și Ziua Europei. În fiecare an, la 9 mai, pe tot cuprinsul continentului se serbează Ziua Europei, pentru a marca istorica declarație din 9 mai 1950 a ministrului francez de externe, Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franța și Germania, pentru eliminarea rivalităților seculare dintre cele două state. Decizia serbării Zilei Europei în fiecare an, la 9 mai, a fost luată de Consiliul European de la Milano, din 1985.

Așadar, joi, 9 mai 2013, începând cu orele 10:15, la Muzeul Județean Ialomița își vor desfășura activitatea cultural-artistică Grădinița cu Program Prelungit „Junior“. Programul este coordonat de doamnele educatoare: Maria Radu, Daniela Sârbu, Mihaela Diancof.

Această acțiune continuă tradiția colaborării dintre Muzeul Județean Ialomița și instituțiile de învățământ din județ din cadrul proiectului „Prietenii muzeului“.

Grupele de preșcolari, coordonate de doamnele educatoare au realizat mai multe desene, cu tema: Ziua Europei văzută prin ochi de copil, exprimându-și, fiecare, după pricepere, modalitățile de sărbătorire a zilei de 9 mai. Copiii au pregătit și un program artistic compus din dansuri dar și cântece și poezii dedicate Zilei Europei.

2017-09-22T13:11:00+00:00 mai 9th, 2013|0 Comments

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.