Câmpiile verticale. Monumente istorice și arheologice ialomițene

//Câmpiile verticale. Monumente istorice și arheologice ialomițene

Câmpiile verticale. Monumente istorice și arheologice ialomițene

 

          Consiliul Județean Brașov și Muzeul Județean de Istorie Brașov în parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița  și Muzeul Județean Ialomița vă invită, vineri, 14 februarie 2014, ora 12:00, la Casa Sfatului Brașov, la vernisajul expoziției CAMPIILE VERTICALE. MONUMENTE ISTORICE ȘI ARHEOLOGICE IALOMIȚENE.      Monumentele istorice și siturile arheologice: Piscul Crăsani, Orașul de Floci, Popina Bordușani, necropola tumulară de la Stelnica, Crucea de piatră de la Chirana, Mănăstirea Balaciu-Piteșteanu vor fi dezvăluite publicului nu doar din perspectiva arheologului care adună informații din orice urmă materială, ci a artistului, din lucrările căruia se reflectă emoția întâlnirii cu mărturii din trecutul ialomițenilor.

Născut în Câmpia Bărăganului, proiectul cultural ,,Câmpiile vervicale. Monumente istorice și arheologice ialomițene”  se înscrie în programul demarat odată cu lansarea în 2008 la Muzeul Municipiului București a cărții ,,Câmpiile verticale” de Valeriu Stoica.

A continuat vreme de 6 ediții la Centrul Cultural UNESCO ,,Ionel Perlea” din Slobozia, la Galeriile de Artă ale Municipiului București, la Palatul Șuțu din București, la Galeriile de Artă L’Espace Contemporain din Montreal- Canada, la Muzeul Județean Ialomița, iar acum la Muzeul Județean de Istorie Brașov.

Proiectul reunește valori ale spiritualității ialomițene, creștine, istorice, plastice, muzicale, literare, arheologice și se înscrie în proiectul cultural al Consiliului Județean Ialomița: ,,IALOMIȚA DINTOTDEAUNA PENTRU TOTDEAUNA”.

Acest proiect expozițional este coordonat de artiștii plastici Valeriu Stoica, Melania Florescu, Ana Maria Vasilescu și asistent de proiect dr. arhg. Florin Vlad. Din acest proiect mai fac parte: Carmen Smutneac, Tania Moroianu, Ștefania Pop, Nicolae Nestor, Maria Iacob, Elena Constantin.

În cadrul vernisajului va avea loc un recital de versuri aparținând  poeților din Zodia Helis: Gheorghe Dobre, Florentina-Loredana Dalian, Florin Ciocea, Valeriu Stoica, Dan Elias, Ilie Comăniță (Ilie Cioacă).

Doamna Ioana Marin, interpreta de muzică populară  va susține un recital de muzică tradițională ialomițeană. În cadrul acestui eveniment cultural de excepție scriitoarea Lucia Ovezea va lansa romanul ,,La braț cu ursul”.

Deschiderea proiectului cultural va fi făcută de gazda evenimentului, dr. Radu Ștefănescu, director al Muzeului Județean de Istorie Brașov.

 

2014-02-13T10:35:34+00:00 februarie 13th, 2014|0 Comments

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.