Muzeul e arsenalul cel mai puternic cu care un popor îşi apără originea, identitatea şi tot ce a moştenit de la străbuni.”

                                                                                                                                                     Iosif  Sterca-Șuluțiu

 

În cadrul manifestărilor culturale tradiționale promovate de Muzeul Județean Ialomița face parte și proiectul „Exponatul lunii”.

În Săptămâna Patimilor, Muzeul Județean Ialomița vă propune o icoană pe lemn datată în sec. al XVIII-lea, cu tema Iisus Hristos răstignit pe cruce cu 7 registre, care provine din spațiul rusesc.

Piesa a intrat în patrimoniul Muzeului Județean Ialomița în anul 2001, printr-o donație făcută de  familia Nicolae și Zamfira Tuzlaru (nr. Inv. 497) .

Reamintim publicului faptul că, familia Tuzlaru a donat întreaga colecție care cuprinde alături de lucrări personale, un număr mare de tablouri semnate de pictori români consacrați din perioada interbelică, dar și după al doilea Război Mondial, o colecție valoroasă de icoane, obiecte de cult precum și numeroase obiecte decorative care completează colecția de artă a muzeului (901 obiecte).

Astfel, Muzeul Județean Ialomița vă invită să cunoașteți patrimoniul muzeal deosebit și prin intermediul internetului, transformând mediul online în locul de întâlnire al iubitorilor și pasionaților de cultură.

Ne găsiți aici: https://www.facebook.com/muzeul.judeteanialomita/ și aici http://mjialomita.ro/.