Noaptea muzeelor deschise

//Noaptea muzeelor deschise

Noaptea muzeelor deschise

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor și are loc întotdeauna pe 18 mai. Evenimentul se află la a noua ediție, iar anul acesta data de 18 mai 2013 marchează o dublă sărbătoare: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Muzeelor.

În cadrul proiectului european Noaptea Muzeelor, care are drept scop descoperirea și conștientizarea valorilor culturale, sensibilizarea unui public larg în fața unui bogat și divers patrimoniu cultural, Muzeul Județean Ialomița participă cu o tematică diversă pentru toate categoriile de public.

Sâmbătă, 18 mai 2013, între orele 18:00-24:00, accesul publicului este gratuit, acesta putând beneficia de ghidaje de specialitate din partea personalului Muzeului Județean Ialomița.

Noaptea muzeelor

Noaptea muzeelor

Program Noaptea Muzeelor:

  1. Expoziția permanentă: Evoluția comunităților umane în bazinul Ialomiței. Omul și râul- expoziție concepută pentru a oferi vizitatorului o lecție comprimată de istorie, un nucleu de informații privitoare la evoluția oamenilor în ținuturile ialomițene, de la începuturi și până în prezent;
  2. Colecția de artă: Pictor și Inginer Nicolae și Zamfira Tuzlaru-expoziție ce cuprinde lucrări de pictură și grafică, unele dintre ele purtând semnătura unor nume de mare rezonanță în lumea artistică, obiecte miniaturale precum dulăpioare și casete chinezești, evantai, albume cu coperți și decor în fildeș, farfurii decorative, obiecte bisericești, precum icoane pe lemn, icoane pe sticlă, sfeșnice din bronz, alamă argintată, cădelnițe și crucifixuri, etc.;
  3. Expoziția temporară: Câmpiile verticale. Monumente istorice și arheologice ialomițene-expoziție de pictură care reprezintă monumente dezvăluite publicului nu doar din perspectiva arheologului care adună informații din orice urmă materială, ci a artistului, din lucrările căruia se reflectă emoția întâlnirii cu mărturii din trecutul ialomițenilor.
  4. Paleta Primăverii- lucrări realizate de mai mulți elevi ai unităților de învățământ din județ.

Oferta culturală a insitituției noastre este diversă: vor avea loc proiecții de filme referitoare la istoria, cultura și tradiția județului Ialomița, vor fi prezentate piese de teatru, susținute de trupa de teatru a Palatului Copiilor din Slobozia și de către elevi ai liceelor din Slobozia. De asemenea, un grup de elevi ai Liceului de Artă Ionel Perlea din Slobozia, prin talentul lor, vor încânta auzul celor prezenți cu arta sunetelor, oferite de diverse instrumente muzicale, interpretând diferite arii muzicale.

Vă așteptăm!

Muzeul Județean Ialomița
Biroul de Relații cu Publicul
Burlacu Liliana

2017-09-22T13:10:58+00:00 mai 18th, 2013|0 Comments

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.