Noaptea Muzeelor

//Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Evenimentul se află la a zecea ediție și este celebrat de peste 3.000 de muzee din toată Europa. În cadrul proiectului european Noaptea Muzeelor, care are drept scop descoperirea și conștientizarea valorilor culturale, sensibilizarea unui public larg în fața unui bogat și divers patrimoniu cultural, Muzeul Județean Ialomița participă cu o tematică variată pentru toate categoriile de public.

Astfel, sâmbătă, 17 mai 2014, între orele 18:00-01:00, accesul publicului este gratuit, acesta putând beneficia de ghidaje de specialitate din partea personalului Muzeului Județean Ialomița.

Vor putea fi vizitate urătoarele expoziții:

1. Expoziția permanentă Evoluția comunităților umane în bazinul Ialomiței. Omul și râul– expoziție concepută pentru a oferi vizitatorului o lecție comprimată de istorie, un nucleu de informații privitoare la evoluția oamenilor în ținuturile ialomițene, de la începuturi și până în prezent;

2. Colecția de artă Pictor și Inginer Nicolae și Zamfira Tuzlaru-expoziție ce cuprinde lucrări de pictură și grafică, unele dintre ele purtând semnătura unor nume de mare rezonanță în lumea artistică, obiecte miniaturale precum dulăpioare și casete chinezești, evantai, albume cu coperți și decor în fildeș, farfurii decorative, obiecte bisericești, precum icoane pe lemn, icoane pe sticlă, sfeșnice din bronz, alamă argintată, cădelnițe și crucifixuri, etc.;

3.Expoziția dedicată marilor  evenimente istorice care au contribuit la înfăptuirea Unirii de la 1 decembrie 1918;

4. Expoziție în aer liber cu forografii  inedite din anii’70-’80, expoziție intitulată O altă Slobozie;

5. Expoziția temporară de pictură și grafică intitulată Poveste de primăvară. Lucrările de artă fac parte din patrimoniul Muzeului Județean Ialomița și sunt realizate de artiși plastici consacrați, și anume: Sabin Bălașa, Gheorghe Labin, Nicolae Tuzlaru, Samuel Mützner, Dona-Nuni Delavrancea, Constantin Artachino.

Un grup de elevi ai Liceului de Arte “Ionel Perlea” din Slobozia  și trupa de teatru a Palatului Copiilor din Slobozia se alătură inițiativei noastre, pregătind  vizitatorilor din Noaptea Muzeelor o serie de surprize cultural-artistice. Seria surprizelor va continua cu Exponatul Nopții, căreia nu-i dezvăluim încă identitatea.

Vă aștemptăm să vă alăturați acestui eveniment și să ne bucurăm împreună de NOAPTEA MUZEELOR!

Muzeul Județean Ialomița,

Burlacu Liliana-Mariana

2017-09-22T13:10:00+00:00 mai 15th, 2014|0 Comments

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.