„Orașul de Floci – această Pasăre Phoenix a Ialomiței” – spunea Ilie Cioacă, autorul volumului „La Casa Tudorii – 10 ediții – istorie și tradiție culinară ialomițeană”, a cărui lansare a deschis la Baza de Cercetare Arheologică și Expunere Muzeală „Orașul de Floci” manifestările din cadrul Festivalului-Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană „La Casa Tudorii”, ediția a XI-a.
În fața unui public numeros, format din oameni de cultură, elevi, reprezentanți ai autorităților publice și locale, scriitori din „Zodia Helis”, lansarea de carte a relevat o adevărată istorie vie a celor zece ediții anterioare ale festivalului.
Au urmat apoi diverse activităţi culturale, spectacole tematice și expoziţii:
– Centrul Cultural „Ionel Perlea” – „ lonel Perlea – de la viaţa la ţară, la Scala din Milano” (scenete, teatru de copii)
– Biblioteca Judeţeană „Ştefan Bănulescu” lalomiţa – Lansare carte: „Dicţionarul personalităţilor ialomiţene” și Ateliere de lucru-hârtie de mână şi ţesut papură – susţinute de Asociaţia „Moara de Hărtie”, Comana.
– Centrul de Instruire şi Consultanţă LABOR în parteneriat cu Muzeul Judeţean lalomiţa – Program cultural „Romii de stepă – o poveste despre trecut şi drumul către modernitate”.
(14 octombrie 2023)