Premianții ediției a XII-a a FESTIVALUUI-CONCURS DE TRADIȚIE CULINARĂ IALOMIȚEANĂ „LA CASA TUDORII”
TROFEUL „CASA TUDORII” 2024 – comuna Giurgeni, pentru păstrarea tradițiilor bucătăriei dunărene
CATEGORIA ELEVI
Secțiunea „Preparate conservate și semiconservate”
Premiul I – Colegiul Național „Mihai Viteazul” Slobozia (internat) – „dulceață de porumbe”
Premiul al II-lea – Școala Gimnazială Vlădeni – „dulceață de pepene galben”
Premiul al III-lea – „Hărnicuțele Tudorii” de la Palatul Copiilor Slobozia – „dulceață de nuci verzi”
Secțiunea „Patiserie și cofetărie”
Premiul I – Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” Fetești – „semilună cu nucă”
Premiul al II-lea – Liceul Teoretic „Paul Georgescu” Țăndărei – „scutecele lui Iisus”
Premiul al III-lea – Școala Gimnazială Ciulnița („Mămici și pitici”) – „minciunele”
Secțiunea „Preparate culinare reci (antreuri)”
Premiul I – Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Fetești” – „salată de napi”
Premiul al II-lea – Școala Profesională „Areta Teodorescu” Grivița – „plăcintă cu cartofi și mujdei de usturoi”
Premiul al III-lea – Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Fetești – „papară de pâine cu brânză”
Secțiunea „Mâncăruri calde”
Premiul I – Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Slobozia (structura Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu”) – „sărmăluțe în foi de ceapă”
Premiul al II-lea – Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Urziceni – „ghivevi de toamnă”
Premiul al III-lea – Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” Slobozia – „năut cu șunculiță”
CATEGORIA ADULȚI
Secțiunea „Preparate conservate și semiconservate”
Premiul I – „Gospodinele iscusite”, comuna Stelnica – „magiun de prune fără zahăr”
Premiul al II-lea – Asociația Handicaților Neuromotor Ialomița – „prune în vișin”
Premiul al III-lea – Gurgu Elena, Gurgu Ionela și Chenu Valentina, comuna Vadu Oii (Constanța) – „zacuscă de pește”
Secțiunea „Patiserie și cofetărie”
Premiul I – „Delicatesurile soacrei”, comuna Mihail Kogălniceanu – „prăjitură cu nucă”
Premiul al II-lea – Primăria Bordușani – „tartă cu dovleac”
Premiul al III-lea – Primăria Ciulnița – „pâine cu aluățele”
Secțiunea „Preparate culinare reci (antreuri)”
Premiul I – Liceul Tehnologic „Înălțarea Domnului” Slobozia – „mic dejun cu arpacaș din speltă”
Premiul al II-lea – Școala Gimnazială Albești – „salată de vinete”
Premiul al III-lea – Asociația Daniil Slobozia – „imamul leșinat”
Secțiunea „Mâncăruri calde”
Premiul I – „Veteranele de la Luciu”, comuna Gura Ialomiței – „sarmale cu jumări, mâncare de prune”
Premiul al II-lea – „Mărculeștencele iscusite”, comuna Mărculești – „iepure cu sos de roșii și măsline”
Premiul al III-lea – Școala Profesională „Areta Teodorescu” Grivița – „sărmăluțe în foi de zmeură”