Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Însemnări de pe front

12/01/2021 @ 08:00 - 12/31/2021 @ 17:00

Cu prilejul Zilei Naționale a României, Muzeul Județean Ialomița deschide expoziția Însemnări de pe front.

În cadrul expoziției sunt evocate evenimente și personalități care au contribuit la infăptuirea Marii Uniri, în prim plan aflându-se familia regală și ostașii români.

Un rol primordial în săvârșirea unirii tuturor românilor l-a reprezentat familia regală: Regele Ferdinand I (1865-1927), numit ,,Întregitorul” și Regina Maria (1875-1938), care s-au implicat atât în Primul Război Mondial, cât și în recunoașterea internațională internațională a statului român reîntregit.

Eliberarea teritoriilor românești de sub stăpânire străină și reîntregirea României se datorează ostașilor români  care au luptat eroic pe toate fronturile de luptă.

Expoziția poate fi vizitată în fiecare zi de marți până duminică, accesul în instituție fiind permis doar în baza certificatului verde.

 

„Hai să dăm mână cu mână

Cei cu inima română,

Să-nvârtim hora frăției

Pe pămânul României!”

 

(Versuri Vasile Alecsandri-Hora unirii)

 

La mulți ani, România! La mulți ani românilor de pretutindeni!

 

Roxana Popa,

Muzeul Județean Ialomița

Cu prilejul marcării Zilei Naționale a României, Școala Gimnazială Numărul 3 Slobozia, Liceul de Arte Ionel Perlea Slobozia, Școala Gimnazială Valea Ciorii, Școala Gimnazială Bora au participat la Expoziția „Însemnări de pe front” a muzeului cu numeroase lucrări ale elevilor, pline de însuflețire și patriotism.

Elaborarea lucrărilor au fost realizate sub îndrumarea profesorilor coordonatori Vasiloiu Roxana Georgiana, Oprea Rodica, Alecu Florica și Roibu Mirela-Mariana, în cadrul Concursului județean de istorie „Barbu Catargiu”.

Detalii

Începe:
12/01/2021 @ 08:00
Se termină:
12/31/2021 @ 17:00

Organizator

Muzeul Judetean Ialomita

Loc de desfășurare

Ialomita
Bd. Matei Basarab 30
Slobozia, Ialomita România
+ Hartă Google
Telefon:
+40.243.230.054
Vezi site-ul web Loc de desfășurare