Pe data de 12 iunie 2021 va avea loc la Muzeul Județean Ialomița evenimentul ”Noaptea Muzeelor”, ce va presupune doar vizitarea gratuită a expoziției permanente și a expozițiilor temporare ale muzeului.

            Ziua Internațională a Muzeelor (18 Mai) – stabilită în anul 1977 de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) – are ca obiectiv promovarea și aducerea la cunoștința publicului a rolului acestor instituții de cultură, în dezvoltarea societății. Totodată, evenimentul își propune să întemeieze și să consolideze relațiile de cooperare dintre muzee, specialiștii acestora și public.

            Consiliul Internațional al Muzeelor susține, începând din 2011, evenimentul Noaptea europeană a muzeelor, care este sărbătorit în fiecare an, în sâmbăta cea mai apropiată de data de 18 mai, Ziua Internațională a Muzeelor. Creat în 2005 de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronat , în prezent, de Consiuliul Europei, UNESCO și ICOM, evenimentul a impulsionat muzeele să își deschidă porțile publicului larg.

            În România, evenimentul este organizat de către Rețeaua Națională a Muzeelor din România, membru al celei mai mari rețele pan-europene a Muzeelor Network of European Museum Organisations (NEMO).

            Conform reglementărilor în vigoare, referitor la organizarea evenimentelor cu public, accesul în instituție va fi posibil DOAR PENTRU PERSOANELE CARE PREZINTĂ DOVADA VACCINĂRII SAU UN TEST ANTIGEN SAU PCR NEGATIV VALABILE.

            Așadar, vă așteptăm cu mic cu mare, sâmbătă, 12 iunie 2021, să vizitați gratuit Muzeul Județean Ialomița, între orele 18:00 – 22:00 !

Muzeograf,

Mioara Marin

Muzeul Județean Ialomița