Muzeul Judeţean Ialomița anunță intrarea gratuită cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, ediția XXIX-a, în data de 18 septembrie 2021.

Gratuitatea este valabilă la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală Orașul de Floci, așa că vă așteptăm în număr cât mai mare.

Cu prilejul acestui eveniment, în data de 14 septembrie, a avut loc o vizită a personalului de la Primăria Mihail Kogălniceanu. Aceștia au vizitat parcul arheologic și punctul muzeal de la Orașul de Floci.

În fiecare an, în luna septembrie, cetăţenii sunt invitaţi să viziteze monumente istorice sau să participe la evenimente prin care să descopere patrimoniul cultural  din întreaga Europă cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene. În România, Zilele Europene ale Patrimoniului oferă, încă din 1992, participanţilor ocazia să descopere  monumente istorice, dar și patrimoniul cultural.

Evenimentele culturale organizate cu acest prilej, se adresează tuturor cetăţenilor. Apropierea faţă de patrimoniul cultural trezește sentimentul de apartenenţă la valorile ţării, ale regiunii, ale oraşului sau ale mediului rural.

Scopul evenimentelor dedicate Zilelor Europene ale Parimoniului este de a sensibiliza cetăţenii privind cunoaşterea şi respectarea patrimoniului lor cultural. Vizitarea se va realiza cu păstrarea normelor sanitare în vigoare.